Ingrediente (pentru 8 borcane de 720g.):

– 10kg. ardei capia

– foi de dafin

– ulei de măsline (opțional alte mirodenii – eu am făcut doar cu ce am menționat)


Mod de preparare:

Se spală ardeii și se pun la copt. Pe masură ce se coc se pun într-un vas acoperit cu capac pentru a se curăța ușor. După 2-3 ore când s-au răcit se curăță și se pun la scurs. Nu se trec sub jet de apă (eu îmi trec din când în când mâna prin apă pentru a elimina surplusul de sâmburi). Se spală și se sterilizează borcanele la cuptor timp de 20 de minute. Se așează ardeii în borcan alternând un strat de ardei copți cu un strat subțire de ulei și se pun foile de dafin. Deasupra se pune un strat subțire de ulei. Se pun capacele bine spălate și șterse cu un prosop.

Se tapetează un vas cu hârtii și se pun borcanele. Se completează cu apă până la nivelul ardeilor din borcane și se lasă la sterilizat aproximativ 30-40 de minute pe foc mic din momentul în care începe să fiarbă apa din vas. Se pun borcanele într-o pătură și se lasă la răcit până a doua zi, apoi se transferă în cămară.

În poza ardeii din bol sunt din anul precedent (așa se observă mai ușor și cum s-au păstrat).


Comentarii Facebook