Ingrediente:

– 200g. brânză de capră

– 150g. unt

– 100g. migdale

– 2 ouă

– 375g. făină

– 10g. praf de copt

– puțină sare


Mod de preparare:

Eu am folosit brânză de capră frământată la borcan – rețeta o găsiți aici (se poate folosi și alt tip de brânză frământată sau brânză de burduf).

Se amestecă brânza cu untul moale la temperatura camerei și ouăle. Se adaugă puțină sare, migdalele măcinate, praful de copt și se încorporează etapizat făina. Se dă aluatul la frigider pentru aproximativ o oră.

Se pudrează blatul de lucru cu făină și se întinde aluatul de aproximativ 0,8 cm. grosime. Se decupează în formele dorite și se pun biscuiții în tavă pe hârtie de copt. Se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 15 minute (până se rumenesc ușor dedesubt). Se lasă biscuiții la răcit în tavă și apoi se servesc.

Din cantitățile precizate am obținut 2 tăvi de biscuiți.


Comentarii Facebook