Ingrediente:

– 200g. curmale

– 150g. unt

– 2 ouă

– 100g. iaurt grecesc 10% grăsime

– 525g. făină

– 30g. carob (pudră de roșcove)

– vanilie

– 10g. praf de copt


Mod de preparare:

Se lasă curmalele la hidratat în apă călduță pentru aproximativ o oră (am folosit curmale întregi, cu sâmburi). Se curăță apoi de sâmburi, se scurge surplusul de apă și se pasează. Se amestecă piureul de curmale cu untul moale la temperatura camerei, ouăle, iaurtul grecesc și carobul. Se adaugă apoi praful de copt,o lingură extract de vanilie și se încorporează etapizat făina.

Se întinde foaia de aluat și se decupează în formele dorite. Se pun biscuiții în tavă pe hârtie de copt și se dau la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 12 minute.

Se lasă la răcit în tavă și apoi se servesc.


Comentarii Facebook