Ingrediente:

– 75g. curmale fără sâmburi

– 50g. fulgi de cocos

– 100g. unt

– un ou

– 150g. făină de orez

– 5g. praf de copt

– vanilie


Mod de preparare:

Se lasă curmalele la hidratat în apă călduță aproximativ o oră, apoi se scurge surplusul de apă și se pasează.

Se amestecă untul moale la temperatura camerei cu piureul de curmale și oul. Se adaugă puțin extract de vanilie, fulgii de cocos, praful de copt și apoi se încorporează etapizat făina de orez (la final compoziția este bine legată și ușor de modelat).

Se trec mâinile sub jet de apă și se formează mici biluțe de aluat. Se aplatizează ușor și se așează în tavă pe hârtie de copt.

Se dau biscuiții la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) aproximativ 10 minute (până se rumenesc ușor dedesubt).

Biscuiții sunt sfărâmicioși la textură datorită făinii de orez.


Comentarii Facebook