Ingrediente:

– 100g. unt

– 50g. ghimbir ras

– un ou

– 550g. făină

– 100g. zahăr brut

– 150g. iaurt grecesc 10% grăsime

– o linguriță coajă de lămâie (opțional)

– 10g. praf de copt

– extract de vanilie


Mod de preparare:

Se amestecă untul moale la temperatura camerei cu ghimbirul curățat și dat pe răzătoarea mică, un ou și zahărul brut. Se adaugă iaurtul grecesc, praful de copt, o linguriță extract de vanilie și o linguriță coajă de lămâie rasă. Se încorporează apoi etapizat făina și se întinde foaia de aluat. Se decupează în formele dorite și se pun biscuiții în tavă pe hârtie de copt. Se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 12 minute (până se rumenesc ușor). Se lasă la răcit și apoi se servesc.

Biscuiții au o aromă aparte oferită de ghimbir.


Comentarii Facebook