Ingrediente:

– sucul de la 2 lămâi verzi (limete) – 100ml.

– 100g. unt

– un ou

– 100g. smântână 25% grăsime

– 100g. zahăr brut

– 200g. făină albă de grâu

– 350g. făină integrală de grâu

– vanilie

– 10g. praf de copt


Mod de preparare:

Se stoarce zeama de la cele două limete. Se amestecă sucul cu untul la temperatura camerei, zahărul brut, smântâna și oul. Se adaugă o linguriță extract de vanilie, praful de copt, făina albă de grâu și se încorporează etapizat făina integrală.

Se întinde foaia de aluat pe blatul de lucru și se decupează biscuiții în formele dorite. Se pun în tavă pe hârtie de copt și se dau la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 12 minute (până se rumenesc ușor dedesubt).

Biscuiții sunt dulci-acrișori. Se pot servi atât simpli, cât și cu diverse creme de brânză.


Comentarii Facebook