Ingrediente:

– o mână de frunze de mentă proaspătă (25g.)

– 100 unt

– un ou

– 100g. zahăr brut

– 200g. iaurt grecesc 10% grăsime

– 550g. făină

– 10g. praf de copt

– vanilie


Mod de preparare:

Se amestecă iaurtul cu zahărul brut și frunzele de mentă spălate și se pasează compoziția cu un blender.

Se amestecă untul moale la temperatura camerei cu oul, iaurtul, zahărul și menta (amestecul pasat). Se adaugă o linguriță extract de vanilie, praful de copt și se încorporează etapizat făina.

Se pudrează blatul de lucru cu făină și se întinde aluatul. Se decupează biscuiții în formele dorite și se transferă în tavă pe hârtie de copt. Se dau biscuiții la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 12 minute (până se rumenesc ușor dedesubt).

Sunt minunați la gust, menta oferindu-le o aromă deosebită.


Comentarii Facebook