Ingrediente:

– 100g. piure de castane
– o banană (100g. curățată)
– 100g. unt
– 2 ouă
– 50g. zahăr
– 450g. făină
– vanilie
– 10g. praf de copt


Mod de preparare:

Se amestecă untul moale la temperatura camerei cu banana pisată și piureul de castane (rețeta pentru piure de castane o găsiți aici). Se bat cele două ouă cu zahărul și apoi se amestecă cu compoziția de mai sus, o linguriță extract de vanilie (sau esență), praful de copt și apoi se încorporează treptat făina (dacă piureul de castane folosit este mai cremos este posibil să fie nevoie de mai multă făină – completați până aluatul se desprinde ușor de pe mâini).

Se pudrează blatul de lucru cu făină și se întinde aluatul (de aproximativ 0,8 cm. grosime). Se decupează biscuiții și se pun în tavă pe hârtie de copt. Se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 12 minute (până se rumenesc ușor dedesubt). Se lasă la răcit în tavă și apoi se servesc.


Comentarii Facebook