Ingrediente:

– 200g. unt de arahide

– 100g. unt 65% grăsime

– 2 ouă

– 250-300g. făină (raportat la textura untului de arahide)

– 75g. zahăr

– un praf de sare

– 10g. praf de copt

– vanilie


Mod de preparare:

Se amestecă untul moale la temperatura camerei cu untul de arahide. Se bat cele două ouă cu zahărul și se adaugă peste amestecul menționat. Se încorporează bine ingredientele și se adaugă o linguriță extract de vanilie, un praf de sare, praful de copt și apoi etapizat făina până se obține un aluat bine legat, ușor sfărâmicios (cantitatea de făină poate să difere puțin în funcție de textura untului de arahide folosit).

Se pudrează blatul de lucru cu făină și se întinde aluatul. Se decupează în formele dorite și se pun biscuiții în tavă pe hârtie de copt. Se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 12 minute (până se rumenesc ușor dedesubt).


Comentarii Facebook