Ingrediente (9 biscuiți):

– un măr

– o pară

(fructele au avut 150g. fiecare, iar cantitatea finală curățate de cotor și coajă a fost de 200g.)

– 25g. unt

– 25g. cous-cous

– scorțișoară

 


Mod de preparare:

Se curăță fructele și se dau pe răzătoarea mică. Se pun într-o tigaie antiaderentă cu puțină scorțișoară și se amestecă 5-10 minute pe foc mic până scade sucul lor și rămâne un piure bine legat. Se ia tigaia de pe foc, se încorporează untul și se adaugă cous-cous-ul (compoziția cu măr și pară trebuie să fie fierbinte). Se pune compoziția într-un castron și se lasă acoperit 10-15 minute (până se umflă cous-cous-ul).

Se trec mâinile sub jet de apă și se modelează compoziția în biluțe care se aplatizează ușor.

Se pun biscuiții pe hârtie de copt și se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru 15 minute. Se întorc biscuiții ușor cu o spatulă și se mai lasă 10 minute.

Dacă folosiți cous-cous tip paste trebuie fiert înainte și avut grijă la textură (cel folosit de mine nu necesită fierbere ci doar opărire).


Comentarii Facebook