Ingrediente:

– 100g. unt 65% grăsime

– 150g. lapte bătut 2% grăsime

– un ou

– 75g. zahăr

– o linguriță extract de vanilie

– 10g. praf de copt

– 450g. făină

– opțional scorțișoară


Mod de preparare:

Se amestecă untul moale la temperatura camerei cu oul, zahărul tos și laptele bătut. Se adaugă extractul de vanilie, praful de copt și se încorporează etapizat făina (se poate adăuga în compoziție și puțină pudră de scorțișoară – eu am pudrat deasupra de această dată).

Se întinde foaia de aluat de aproximativ 0.8 cm. grosime și se decupează în formele dorite. Se pun biscuiții în tavă pe hârtie de copt și se dau la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 12 minute (până se rumenesc ușor dedesubt).

Se lasă la răcit și se servesc.


Comentarii Facebook