Ingrediente:

– pentru prima foaie:

100g. unt

un ou

75g. prune deshidratate fără sâmburi

2 linguri carob (30g.)

8 linguri făină (150g.)

 

– pentru a doua foaie:

100g. unt

un ou

5 linguri fulgi de cocos (40g.)

8 linguri făină (150g.)

vanilie


Mod de preparare:

– prima foaie:

Se lasă prunele la hidratat pentru o oră. Se pasează și se amestecă cu untul moale la temperatura camerei și un ou. Se adaugă carobul și etapizat făina. Se încorporează bine toate ingredientele, se întinde o foaie și se decupează în formă dreptunghiulară.

– a doua foaie:

Se amestecă untul moale la temperatura camerei cu oul și fulgii de cocos. Se adaugă o linguriță extract de vanilie și apoi etapizat făina. Se încorporează bine toate ingredientele, se întinde o foaie și se decupează în formă dreptunghiulară (de aceeași dimensiune cu prima foaie).

– asamblarea:

Se pune foaia cu carob pe blatul de lucru și deasupra cea cu cocos. Se rulează ușor, se pune foaia în hârtie de copt și se dă la congelator pentru o oră. Se taie rulada felii de aproximativ 1 cm. grosime și se așează în tavă pe hârtie de copt. Se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 15 minute. Se lasă la răcit în tavă și se servesc.

Biscuiții sunt aromați, perfecți pentru cei mici.


Comentarii Facebook