Ingrediente (12 brioșe):

– 75g. brânză Gouda

– 150g. conopidă

– 2 ouă

– 100g. iaurt grecesc 10% grăsime

– 50ml. ulei de măsline

– 100ml. lapte

– 2 căței de usturoi

– 200g. făină

– 10g. praf de copt

– sare, mărar

 


Mod de preparare:

Se pune conopida la fiert. După 10 minute de fierbere se scurge apa și se pasează conopida cu furculița (se poate și blendui dacă doriți o consistență mai cremoasă). Cantitatea de conopidă precizată la ingrediente este cea fiartă și scursă de surplusul de lichid.

Se bat cele 2 ouă cu un tel. Se adaugă iaurtul grecesc, uleiul de măsline și laptele. Se încorporează brânza Gouda dată pe răzătoarea mică și conopida pasată. Se adaugă sare după gust, usturoiul dat pe răzătoarea mică și puțin mărar tocat. Se încorporează făina amestecată cu praful de copt și se amestecă bine (compoziția este mai grosieră la consistență).

Se pune compoziția în forme de silicon pentru brioșe și se dau la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 35 de minute până se rumenesc frumos (se face testul scobitorii; nu se deschide cuptorul în primele 15-20 de minute).

Se lasă la răcit și apoi se servesc.


Comentarii Facebook