Ingrediente (18 brioșe):

– 175g. ciocolată cu 40% cacao

– 75g. migdale

– 2 ouă

– 50g. unt

– 75g. zahăr

– 300ml. lapte

– 100g. iaurt

– 300g. făină

– 10g. praf de copt

– o esență de rom


Mod de preparare:

Se pun într-un vas pe foc cuburile de ciocolată cu jumătate din cantitatea de lapte (150ml.). Se lasă vasul pe foc mic amestecând constant până ciocolata este topită. Se adaugă untul și când acesta este topit se oprește focul. Se adaugă diferența de lapte în vas și se amestecă bine (compoziția trebuie să fie călduță, nu fierbinte când se amestecă cu ouăle).

Se mixează ouăle cu zahărul. Se adaugă compoziția cu ciocolată, lapte și unt, apoi iaurtul, migdalele măcinate și o esență mică de rom. Se încorporează făina amestecată cu praful de copt și se pune compoziția în forme de silicon pentru brioșe.

Se dau brioșele la cuptor la foc mediu (180 de grade) pentru 35-40 de minute (până trec testul scobitorii). Se lasă la răcit și apoi se servesc.


Comentarii Facebook