Ingrediente (12 brioșe):

– 100g. ciocolată 75% cacao

– 50g. unt topit

– 3 ouă

– 100g. zahăr brut

– 200ml. lapte 3,5% grăsime

– 350g. făină

– 10g. praf de copt

– o esență de rom


Mod de preparare:

Se taie ciocolata bucăți mici cu un cuțit (se pot folosi fulgi de ciocolată dacă doriți – eu nu am avut la îndemână și am dorit neapărat o porție de brioșe cu ciocolată).

Se bat cele trei ouă cu zahărul cu un tel. Se adaugă untul topit (la temperatura camerei, nu fierbinte) și laptele. Se încorporează apoi făina amestecată cu praful de copt, o esență de rom și bucățile de ciocolată.

Se pune compoziția în forme de silicon pentru brioșe și se dau la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 35 de minute (până trec testul scobitorii). Se lasă la răcit și se servesc.


Comentarii Facebook