Ingrediente (pentru 15 brioșe):

– 4 linguri dulceață de vișine (200g.)

– 3 ouă

– 75g. zahăr brut

– 250ml. lapte 3,5% grăsime

– 50ml. ulei

– 350g. făină

– o esență de rom

– 10g. praf de copt


Mod de preparare:

Se bat cele trei ouă cu zahărul brut cu un tel. Se adaugă esența de rom, laptele, uleiul și apoi se încorporează făina amestecată cu praful de copt. Dacă dulceața folosită este mai subțire, puteți suplimenta cu 1-2 linguri de făină (eu fac dulceața mai bine legată). Se încorporează apoi dulceața și se pune compoziția în forme de silicon pentru brioșe.

Se dau brioșele la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 35 de minute (până se rumenesc ușor și trec testul scobitorii). Nu se deschide cuptorul în primele 20 de minute pentru a rămâne brioșele aerate.

La gust sunt dulci-acrișoare – o variantă ideală pentru a profita de bunătățile din cămară.


Comentarii Facebook