Ingrediente (15 brioșe):

– sucul de la 2 lămâi (150ml.)

– 150g. stafide

– 4 ouă

– 125g. zahăr

– 100g. iaurt grecesc 10% grăsime

– 50ml. ulei

– 350g. făină (+o lingură)

– 10g. praf de copt

– vanilie


Mod de preparare:

Se pun stafidele la hidratat în apă călduță pentru o oră. Se scurge surplusul de apă, se adaugă o lingură de făină peste stafide și se amestecă bine (pentru a fi uniform distribuite în brioșe).

Se mixează cele 4 ouă cu zahărul. Se adaugă apoi sucul de la cele două lămâi, iaurtul grecesc, uleiul, o linguriță extract de vanilie și praful de copt amestecat cu făina (350g.). Se amestecă bine și apoi se încorporează stafidele.

Se pune compoziția în forme de silicon pentru brioșe și se dau la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 35 de minute până se rumenesc frumos și trec testul scobitorii.

Nu se deschide cuptorul în primele 15-20 de minute.

Brioșele sunt dulci-acrișoare.


Comentarii Facebook