Ingrediente (15 brioșe):

– 2 ouă

– 250g. lapte bătut

– 200g. vișine fără sâmburi

– 50ml. ulei

– 100g. zahăr

– 225g. făină (+o lingură)

– 5g. bicarbonat

– vanilie


Mod de preparare:

Se bat cele două ouă cu zahărul cu un tel. Se adaugă laptele bătut, uleiul și o linguriță extract de vanilie. Se încorporează apoi făina (225g.) amestecată cu bicarbonatul.

Se amestecă o lingură de făină cu vișinele (pentru a fi acestea distribuite uniform în brioșe) și se adaugă fructele în compoziția pentru brioșe. Se amestecă bine și se pune compoziția în forme de silicon pentru brioșe. Se dau la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 35 de minute (până trec testul scobitorii). Nu se deschide cuptorul în primele 20 de minute pentru a rămâne brioșele aerate.


Comentarii Facebook