Ingrediente (pentru 12 brioșe):

– 4 ouă

– 4 linguri de zahăr brut

– 4 mere

– 2 linguri arahide măcinate

– 4 linguri de făină (+o lingură pentru mere)

– 50g. unt

– o linguriță de scorțișoară

– o linguriță bicarbonat

– o linguriță de zeamă de lămâie


Mod de preparare:

Se curăță merele de coajă și cotor șă se taie cuburi. Peste cuburile de mere se pune o lingură de făină și se amestecă până când acestea sunt acoperite. Se macină arahidele.

Se separă albușurile de gălbenușuri. Se bat albușurile spumă, se adaugă zaharul și se mixează până se obține o cremă groasă ca pentru bezele.

Separat se bat gălbenușurile cu untul la temperatura camerei. Se încorporează ușor cu o spatulă crema cu gălbenușuri și unt peste albușurile bătute cu zahăr. Se adaugă bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie, scorțișoara și făina (treptat, câte o lingură în ploaie). Apoi se încorporează arahidele și merele. Se pune compoziția în forme de silicon și se dau brioșele la cuptorul preîncălzit pentru 20-25 de minute la foc mediu sau până trec testul scobitorii. Nu se deschide cuptorul în primele 15 minute.


Comentarii Facebook