Ingrediente (15 brioșe):

– 3 ouă

– 100ml. ulei

– 100ml. lapte 3,5% grăsime

– 2 mere

– 100g. magiun

– 200g. făină albă de grâu (+o lingură pentru mere)

– 1 praf de copt

– scorțișoară


Mod de preparare:

Se bat ouăle cu un tel. Se adaugă laptele și uleiul în compoziție. Se încorporează făina amestecată cu praful de copt în ingredientele de mai sus. Se adaugă magiunul și scorțișoara, apoi se încorporează.

Se curăță merele și se taie cuburi. Se adaugă peste mere o lingură de făină și se amestecă ușor până sunt acoperite uniform. Se adaugă merele în compoziție și se amestecă.

Se pune compoziția în forme de silicon pentru brioșe și se dau la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru 25-30 de minute sau până trec testul scobitorii (nu se deschide cuptorul în primele 15 minute pentru a rămâne brioșele aerate, eu am pus tava la un nivel mai înalt să nu se rumenească dedesubt brioșele).


Comentarii Facebook