Ingrediente (pentru 12 bucăți):

– 200g. spanac

– 200g. smântână 25% grăsime

– 4 ouă

– 200g. făină

– 50ml. ulei de măsline

– 3 căței de usturoi

– 10g. praf de copt

– sare


Mod de preparare:

De această dată am folosit spanac congelat – am lăsat la dezghețat la frigider cu o seară înainte o pungă de spanac de 450g. A doua zi am scurs bine surplusul de lichid și am obținut 200g. de spanac. Se poate folosi și spanac proaspăt – se opărește pentru 2-3 minute înainte și apoi se toacă mărunt.

Se bat ouăle cu un tel, se adaugă spanacul tocat și smântâna. Se pisează usturoiul și se adaugă în bolul cu ingredientele menționate. Se adaugă uleiul de măsline și un praf de sare și se amestecă bine. Se încorporează treptat făina amestecată cu praful de copt.

Se pune compoziția în forme de silicon pentru brioșe (dacă se folosesc forme de hârtie se ung înainte cu puțin ulei). Se dau brioșele la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 35 de minute (până se rumenesc frumos și brioșele trec testul scobitorii). Nu se deschide cuptorul în primele 15 minute de coacere. Se lasă la răcit și se servesc.


Comentarii Facebook