Ingrediente (pentru 15 brioșe):

– 200ml. ulei

– 300ml. apă

– 50g. carob (pudră de roșcove) sau cacao

– 300g. făină

– 100g. fulgi de cocos

– 100g. zahăr brut

– 4-5 linguri magiun de prune

– 1 praf de copt


Mod de preparare:

Se amestecă zahărul cu uleiul și apa, se adaugă praful de copt și carobul, apoi se încorporează făina cu un tel, fulgii de cocos și se adaugă dulceața. Se obține o consistență cremoasă, nu lichidă. Se pune compoziția în forme de silion și se dau brioșele la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru 25 de minute (sau până trec testul scobitorii). Se lasă la răcit în forme, apoi se servesc.

Se poate înlocui magiunul cu orice alt tip de dulceață (trebuie să fie bine legată).

Brioșele sunt o idee dulci, cu gust de „ciocolată” – dacă se doresc mai dulci se poate mări cantitatea de zahăr (se pot pune 150g. zahăr brut).


Comentarii Facebook