Ingrediente (pentru 16 brioșe):

– 5 ouă

– 5 linguri de zahăr brut

– 5 linguri de făină

– 10 linguri de ulei (50 ml.)

– o linguriță de scorțișoară

– 2 lingurițe de carob (pudră de roșcove)

– vanilie


Mod de preparare:

Se separă albușurile de gălbenușuri.

Se bat albușurile spumă. După ce s-au întărit se adaugă zahărul brut și se mixează în continuare (până când putem întoarce bolul și nu se răstoarnă compoziția).

Separat se bat gălbenușurile și se adaugă uleiul și vanilia. Se încorporează ușor cu o spatulă albușurile cu zahărul (mișcări ușoare de jos în sus). Se adaugă făina în ploaie și se încorporează.

Se împarte compoziția în două – în o parte se adaugă scorțișoara, iar în cealaltă carobul.

Se pune compoziția în forme de brioșe alternativ, câte o linguriță de compoziție cu carob, una cu scorțișoară, iar una cu carob și apoi una cu scorțișoară.

Se dă la cuptorul preîncălzit timp de 15-20 de minute la foc mediu (până cresc bine brioșele și trec testul cu scobitoarea), se pune tava mai sus să nu se rumenească tare dedesubt.


Comentarii Facebook