Ingrediente:

– 4 ardei capia

– 150g. boabe de porumb fiert

– 250g. ricotta

– 150g. smântână 25% grăsime

– 4 ouă

– 100g. cous-cous

– 4 căței de usturoi

– 2 linguri ulei de măsline

– sare, piper


Mod de preparare:

Se coc ardeii și se curăță de cotor și pieliță. Se pasează ardeii copți și se amestecă cu ouăle bătute cu o furculiță, ricotta, smântâna și boabele de porumb. Se adaugă sare după gust, uleiul de măsline, piper și usturoiul curățat și pisat. Se încorporează cous-cous-ul și se pune compoziția într-un vas ceramic termorezistent tapetat cu unt (am folosit un vas cu diametrul de 22cm.)

Se dă budinca la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 45 de minute (până se rumenește frumos pe margini). Se lasă la răcit, se porționează și se servește.


Comentarii Facebook