Ingrediente (2 budinci):

– 150g. brânză de vaci

– 150g. iaurt grecesc 10% grăsime

– 3 caise

– un ou

– 2 linguri sirop de arțar

– 2 linguri de griș

– vanilie

– unt pentru tapetat vasele


Mod de preparare:

Se amestecă oul cu iaurtul grecesc, brânza de vaci și siropul de arțar. Se adaugă grișul, puțin extract de vanilie și caisele tăiate cubulețe și se amestecă bine compoziția.

Se tapetează 2 vase termorezistente cu unt (am folosit 2 vase ceramice cu diametrul de 10cm.). Se pune compoziția în cele două vase și se dau budincile la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru 30-35 de minute (până se rumenesc ușor pe margini și compoziția este omogenă.

Se lasă la răcit în vase și apoi se servesc. Budincile sunt dulci-acrișoare.


Comentarii Facebook