Ingrediente:

– 450g. caș de capră

– 200g. mazăre

– 3 ardei

– 3 morcovi

– un dovlecel

– o ceapă

– 4 ouă

– o legătură de pătrunjel, puțină sare

– 250g. iaurt grecesc 10% grăsime

– 100g. griș

– unt pentru tapetat vasul


Mod de preparare:

Se curăță morcovii și se pun la fiert. Când sunt gata se scurge surplusul de apă și se taie cubulețe. Se amestecă morcovul cu mazărea (am folosit congelată, dezghețată înainte), ardeii tăiați cubulețe, dovlecelul dat pe răzătoare și ceapa tocată mărunt.

Se dă brânza pe răzătoarea mare. Se amestecă ouăle cu brânza și legumele. Se adaugă pătrunjelul tocat, iaurtul grecesc, grișul și puțină sare.

Se tapetează un vas termorezistent cu unt (am folosit un vas ceramic înalt cu diametrul de 22cm.). Se pune compoziția în vas și se dă budinca la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 50-60 de minute (până se rumenește ușor și devine omogenă).

Se lasă la răcit în vas, se transferă pe un platou și se servește.


Comentarii Facebook