Ingrediente:

– 75g. bulgur
– 2 foi de fenicul (100g.)
– 75g. cașcaval
– 250ml. lapte
– un ou
– mărar


Mod de preparare:

Se lasă bulgurul la înmuiat pentru o oră în apă. Se clătește bine și se pune la fiert în lapte cu feniculul tăiat cubulețe. Se lasă vasul pe foc mic amestecând constant până compoziția este ușor grosieră (aproximativ 25 de minute). Se ia vasul de pe foc, se adaugă cașcavalul dat pe răzătoare, mărar și un ou bătut cu furculița. Se pune compoziția într-un vas de silicon și se dă budinca la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 45 de minute (până se rumenește ușor). Se lasă la răcit în formă, se transferă pe un platou și se servește.

Dacă se folosește un alt tip de vas termorezistent se tapetează cu hârtie de cop sau cu unt și pesmet. Dacă se pune în compoziția în forme mai mici se micșorează timpul de coacere cu 10-15 minute.


Comentarii Facebook