Ingrediente:

– 150g. bulgur

– 500g. ciuperci Champignon

– 2 cepe

– 2 căței de usturoi

– 200g. smântână 25% grăsime

– 3 linguri ulei de măsline

– sare, piper

– puțin unt


Mod de preparare: 

Se lasă bulgurul în apă pentru aproximativ o oră. Se clătește bine și se fierbe în 500ml. Apă. Când acesta este fiert (după aproximativ 20 de minute) se scurge surplusul de lichid și se lasă puțin la răcit.

Se șterg ciupercile cu un prosop de bucătărie și se taie cubulețe. Se încinge o tigaie antiaderentă și se adaugă ciupercile, ceapa și usturoiul tocate mărunt. Se lasă tigaia pe foc mic amestecând constant până când legumele se înmoaie și scade lichidul lăsat de ciuperci. Se adaugă sare după gust, puțin piper și se lasă compoziția la răcit.

Se bat cele 3 ouă cu un tel. Se adaugă bulgurul și amestecul cu ciuperci, apoi smântâna și uleiul de măsline.

Se tapetează un vas ceramic termorezistent cu unt (am folosit un vas cu diametrul de 22cm.) și se pune compoziția. Se așează deasupra puțin unt și se dă vasul la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 45-50 de minute (până se rumenește ușor).

Se lasă budinca la răcit în vas și apoi se servește.


Comentarii Facebook