Ingrediente:

– 500g. ciuperci Champignon

– 3 cepe verzi

– 5 ouă

– 200g. smântână 25% grăsime

– 50g. griș

– o lingură ulei de măsline

– sare, rozmarin

– unt pentru tapetat vasul


Mod de preparare:

Se șterg ciupercile cu un prosop de bucătărie și se taie cuburi. Se încinge o tigaie antiaderentă și se frig ciupercile pentru câteva minute până „lasă” din surplusul de lichid (nu se adaugă apă sau ulei în tigaie).

Se bat cele 5 ouă cu un tel. Se amestecă cu smântâna, grișul, ceapa verde tocată mărunt și ciupercile bine scurse. Se adaugă sare după gust, rozmarin și o lingură de ulei de măsline. Se pune compoziția într-un vas termorezistent tapetat cu unt (eu am folosit un vas ceramic rotund cu diametrul de 22cm.).

Se dă budinca la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 45 de minute (până se rumenește ușor pe margini). Se lasă la răcit în vas, se transferă pe un platou și se servește.


Comentarii Facebook