Ingrediente:

– 500g. ciuperci Champignono brune

– 100g. cous-cous

– 200ml. lapte 3,5% grăsime

– 100g. cașcaval

– 100g. smântână 25% grăsime

– 3 ouă

– o ceapă

– sare, pătrunjel

– 2 linguri ulei de măsline


Mod de preparare:

Se șterg ciupercile cu un prosop de bucătărie și se taie cubulețe. Se încinge o tigaie antiaderentă și se adaugă ciupercile și ceapa tocată mărunt. Se lasă tigaia pe foc mic amestecând constant până când legumele se înmoaie și scade lichidul lăsat de ciuperci. Se adaugă sare după gust și se lasă compoziția la răcit.

Se pune laptele la fiert. Se pune peste cous-cous și se acoperă vasul pentru 5-10 minute până când acesta este bine umflat.

Se bat cele trei ouă cu un tel. Se amestecă cu smântâna și cașcavalul dat pe răzătoarea mică. Se adaugă ciupercile, cous-cous-ul, uleiul de măsline și pătrunjel și se încorporează ingredientele.

Se pune compoziția într-un vas tapetat cu unt. Eu am folosit o tavă de silicon (în acest caz nu a fost nevoie să ung tava cu unt – dacă folosiți vas ceramic, nu omiteți acest pas). Se nivelează compoziția și se dă budinca la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 45 de minute (până se rumenește ușor pe margini). Se lasă la răcit în tavă, se transferă pe un platou și apoi se servește.


Comentarii Facebook