Ingrediente:

– 250g. dovleac plăcintar

– sucul de la 2 portocale (200ml.)

– 2 banane mici (150g. curățate)

– 2 ouă

– 3 linguri de griș

– vanilie

– o lingură ulei de cocos


Mod de preparare:

Se pune dovleacul crud dat pe răzătoare într-o tigaie antiaderentă încinsă înainte. Se adaugă 100ml. de apă și se lasă pe foc amestecând constant până când acesta se înmoaie și scade lichidul (se pot urmări pozele pe etape din dreptul ingredientelor). Se lasă la răcit dovleacul și apoi se amestecă cu sucul de portocale și bananele pasate cu furculița (se folosesc banane bine coapte).

Separat se bat cele două ouă cu un tel. Se adaugă amestecul cu dovleac și fructe, grișul, o linguriță extract de vanilie și uleiul de cocos topit. Se amestecă bine ingredientele și se pune compoziția în vase termorezistente tapetate înainte cu ulei de cocos (am folosit 3 vase ceramice cu diametrul de 10cm.).

Se dau budincile la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 25-30 de minute (până se rumenesc budincile pe margine și compoziția este bine legată).

Se lasă la răcit și apoi se servesc.


Comentarii Facebook