Ingrediente:

– 2 dovlecei (500g.)

– 3 ouă

– 250g. brânză (am folosit caș de capră)

– 5 linguri griș

– o ceapă

– pătrunjel

– 2 linguri ulei măsline

– sare

– unt pentru tapetat vasul


Mod de preparare:

Se curăță dovleceii de coajă și se dau pe răzătoarea mare. Se scurge surplusul de lichid lăsat de dovlecei și se amestecă cu brânza dată pe răzătoarea mare.

Se bat ouăle cu un tel. Se adaugă brânza, dovleceii, o ceapă tocată mărunt, grișul, puțin ulei de măsline și pătrunjel tocat (dacă mai este nevoie puțină sare).

Se tapetează un vas termorezistent cu unt (am folosit un vas ceramic rotund cu diametrul de 22 cm.). Se pune compoziția și se dă budinca la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 50-60 de minute (până se rumenește ușor și compoziția devine omogenă).

Se lasă la răcit în vas și apoi se servește. Budinca are textură ușor moale – se poate servi atât rece, cât și caldă.


Comentarii Facebook