Ingrediente:

– pentru foaie:

200g. cous-cous

200ml. lapte

25g. unt, puțină sare

 

– pentru umplutură:

1 kg. dovlecei (4 bucăți)

4 ouă

300g. telemea

4 căței de usturoi

boia dulce, pătrunjel


Mod de preparare:

– pentru foaie:

Se pune laptele fierbinte peste cous-cous. Se adaugă puțină sare și 25g. unt. Se amestecă ingredientele și se acoperă vasul pentru câteva minute până când cous-cous-ul este umflat.

Dacă folosiți cous-cous tip paste acesta necesită fierbere și trebuie scurs bine surplusul de lichid la final. Eu nu am folosit tip paste și am procedat cum am menționat mai sus.

– pentru umplutură:

Se curăță dovleceii și se dau pe răzătoarea mare. Se lasă 10 minute deoparte până lasă din lichid și apoi se scurge surplusul folosind o sită (sau cu mâna). Se bat cele 4 ouă cu un tel și se adaugă telemeaua dată pe răzătoare, usturoiul pisat, puțină boia dulce și pătrunjel. Se adaugă dovleceii și se amestecă bine cu mâna.

– asamblarea:

Se tapetează o tavă rotundă cu hârtie de copt (se poate folosi și tavă pentru tartă dacă doriți). Se pune cous-cous-ul și se uniformizează. Se presară cu o lingură pentru a forma un strat uniform. Se pune deasupra compoziția cu dovlecei și telemea și se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 45 de minute (până se rumenește ușor deasupra). Se lasă la răcit budinca în tavă, se porționează și se servește.


Comentarii Facebook