Ingrediente:

– un dovlecel (200g. curățat)

– 100g. spanac

– o ceapă roșie

– un ou

– 100g. smântână 25% grăsime

– o lingură ulei de măsline

– 2 linguri griș

– un cățel de usturoi

– unt pentru tapetat vasul


Mod de preparare:

Se curăță dovlecelul de coajă și se dă pe răzătoarea mare. Se strânge în mâini dovlecelul ras pentru a elimina surplusul de lichid. Separat se spală bine spanacul și se pasează în vasul unui tocător electric cu lamă S împreună cu ceapa roșie și cățelul de usturoi.

Se amestecă oul cu smântâna, legumele, o lingură de ulei de măsline și două linguri de griș. Se tapetează un vas termorezistent cu unt și se pune compoziția. Se dă budinca la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 35-40 de minute (până se rumenește frumos pe margini).

Textura budincii este moale. Se poate adăuga iaurt, smântână sau brânză la servire.


Comentarii Facebook