Ingrediente:

– 100g. hrișcă

– 100g. cașcaval

– 150g. smântână 25% grăsime

– 2 ouă

– o ceapă roșie

– 2 căței de usturoi

– o lingură ulei de măsline

– 2 linguri pesmet

– boia dulce, pătrunjel


Mod de preparare:

Se lasă hrișca la hidratat pentru câteva ore (eu am lăsat-o peste noapte). Se clătește și se pune la fiert. Când hrișca este fiartă (după aproximativ 15 minute) se pune la scurs într-o sită.

Se bat cele două ouă cu un tel. Se adaugă smântâna și cașcavalul dat pe răzătoarea mică. Se încorporează hrișca fiartă, ceapa și usturoiul tocate mărunt, cele două linguri de pesmet, uleiul, puțină boia dulce și pătrunjel tocat.

Se pune compoziția într-un vas termorezistent (eu am folosit o formă de silicon cu diametrul de 15cm.). Dacă se folosește vas ceramic, acesta se tapetează înainte cu unt.

Se dă budinca la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 35-40 de minute (până se rumenește ușor deasupra). Se lasă la răcit în vas, se transferă pe un platou și se servește.


Comentarii Facebook