Ingrediente:

– 50g. mei

– 100g. ciuperci Champignon (aprox. 5-6 bucăți)

– 100g. brânză de vaci

– 50g. smântână

– o ceapă mică

– 2 căței de usturoi

– jumătate de ardei capia

– oregano, mărar

– puțin unt, pesmet


Mod de preparare:

Se pune meiul în apă cu puțină zeamă de lămâie cu o seară înainte.

Se curăță legumele și se toacă mărunt.

Într-o tigaie se pune meiul scurs cu o cană de apă (250ml.) și se lasă până începe să fiarbă. După 5 minute se adaugă legumele și se mai completează cu jumătate de cană de apă. Se lasă pe foc până sunt bine făcute legumele și meiul este fiert (aproximativ 15-20 de minute). Eu nu am mai completat cu apă (mai lasă și ciupercile). Dacă considerați că mai este nevoie, adaugați etapizat cantități mici.

Se oprește focul, se adaugă puțin unt și brânza de vaci, mărar, oregano și smântâna.

Se tapetează un vas termorezistent mic cu unt și pesmet și se pune compoziția. Se lasă la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) aproximativ 15 min. până budinca devine omogenă. Se lasă la răcit în vas și apoi se porționează.

Se poate adăuga și ou/gălbenuș, se poate înlocui brânza cu cașcaval sau carne, iar smântâna cu sos de roșii.


Comentarii Facebook