Ingrediente (8 forme):

– 50g. mei

– 100g. urdă

– 150g. kaki

– un ou

– 150ml. lapte 3,5% grăsime

– 25g. unt

– vanilie, scorțișoară


Mod de preparare:

Se lasă meiul la hidratat cu o seara înainte în apa cu zeamă de lămâie. A doua zi se clatește bine și se pune la fiert în lapte. Separat se bate oul cu furculița și se adaugă urda și kaki pasat. Se pune untul la temperatura camerei, vanilia și scorțișoara. La sfârșit se adaugă meiul fiert în lapte și se încorporează toate ingredientele. Se pune compoziția în forme de silicon și se dau la cuptorul preîncalzit la foc mediu pentru 30-35 de minute (sau până este frumos legată budinca). Se lasă la răcit în forme și se servește.

Se poate înlocui kaki cu alt fruct, iar urda cu brânză de vaci sau ricotta.

Budinca este aromata la gust, nu dulce.


Comentarii Facebook