Ingrediente:
– 50g. mei
– o pară
– 1/2 fir rubarbă
– 150 ml. lapte
– 75g. smântână 25% grăsime (o lingură jumătate)
– scorțișoară
Mod de preparare:
Se lasă meiul la hidratat în apă cu zeamă de lămâie cu o seară înainte. A doua zi se clătește bine și se pune la fiert în lapte (este gata în aproximativ 20-25 de minute).
Se curăță para de coajă și cotor și se taie cubulețe. Se curăță rubarba de pieliță (se folosește partea roșie) și se taie felii subțiri.
Se amestecă fructele cu meiul, smântâna și puțină scorțișoară.
Se tapetează cu unt și pesmet două vase ceramice cu diametrul de 10 cm. (dacă se folosesc forme de silicon se omite această etapă). Se pune compoziția în forme și se dă la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru aproximativ 25-30 de minute (până se rumenește ușor și budinca este bine legată). Se lasă la răcit în forme și apoi se servește.
Rubarba este acrișoară la gust, dacă doriți o budincă mai dulceagă se poate înlocui cu alt fruct sau se poate adăuga o lingură de sirop de arțar.