Ingrediente:

– 3 mere (400g. curățate)

– 3 morcovi (200g. curățați)

– 3 ouă

– 200ml. lapte

– 125g. griș

– 75g. sirop de arțar

– scorțișoară

– 50g. unt


Mod de preparare:

Se curăță merele și morcovii. Se dau merele pe răzătoarea mare și morcovii pe răzătoarea mică.

Se încinge o tigaie antiaderentă și se pune morcovul ras și 100ml. apă. După ce se înmoaie acesta, se adaugă merele și puțină scorțișoară. Când merele și morcovii s-au înmuiat se oprește focul și se lasă la răcit.

Se bat cele 3 ouă cu un tel. Se adaugă siropul de arțar, untul moale la temperatura camerei, laptele și grișul. Se încorporează merele și morcovii și se pune compoziția într-un vas termorezistent tapetat cu unt înainte (eu am folosit un vas ceramic cu diametrul de 22cm.).

Se dă budinca la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 45 de minute (până se rumenește frumos pe margini). Se lasă la răcit în vas, se porționează și se servește.


Comentarii Facebook