Ingrediente:

– 5 mere (550g. curățate – fără cotor și coajă)

– 2 ouă

– 2 linguri de griș

– 1/2 linguriță pudră de scorțișoară


Mod de preparare:

Se curăță merele de coajă și se dau pe răzătoarea mare. Se pun într-o tigaie antiaderentă (fără adaos de apă, unt sau ulei) și se lasă pe foc mediu amestecând ușor până se înmoaie și scade zeama lăsată de ele (se pot urmării pozele cu pașii detaliați). Se adaugă scorțișoara și se lasă la răcit merele.

Se bat cele două ouă cu un tel. Se adaugă merele și grișul și se amestecă bine. Se pune compoziția într-o tavă pentru chec tapetată cu hârtie de copt (am folossit o tavă cu dimensiunile 10cm.x24cm.). Se dă budinca la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) și se lasă pentru aproximativ 25-30 de minute (până se rumenește ușor pe margini).

Se lasă la răcit 15-20 de minute, se transferă pe un platou și se servește.

Textura este moale, ușor de gestionat. Tăiată în bucăți mici, budinca se poate mânca și cu mâna.


Comentarii Facebook