Ingrediente:

– 250g. orez

– 250g. curmale fără sâmburi

– 100g. stafide

– 750ml. lapte 3,5% grăsime

– 50g. unt

– 4 ouă

– vanilie


Mod de preparare:

Se lasă curmalele la hidratat în apă călduță pentru aproximativ o oră. Se scurge surplusul de apă și se pasează curmalele. Se hidratează stafidele pentru o oră și apoi se scurge surplusul de apă.

Se lasă orezul în apă pentru aproximativ 15-20 de minute. Se clătește bine și se pune la fiert în lapte. Se amestecă constant până când orezul este fiert și budinca bine legată, iar apoi se lasă puțin la răcit.

Se bat ouăle cu un tel. Se adaugă untul moale la temperatura camerei, pasta de curmale și stafidele. Se amestecă bine, se adaugă o linguriță de extract de vanilie și orezul fiert în lapte.

Se tapetează un vas termorezistent cu unt și se pune compoziția (am folosit un vas ceramic rotund cu diametrul de 22 cm.). Se dă budinca la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 50-60 de minute (până se rumenește frumos). Se lasă la răcit în vas, se porționează și se servește.


Comentarii Facebook