Ingrediente:

– 250g. paste scurte (am folosit fusilli)

– 150g. ton în suc propriu

– 100g. parmezan

– 150g. iaurt grecesc 10% grăsime

– 3 ouă

– o ceapă roșie

– 4 căței de usturoi

– 25g. unt

– sare


Mod de preparare:

Se pune apă la fiert într-un vas cu puțină sare. Când aceasta dă în clocot se adaugă pastele și se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se scurge apa și se încorporează untul cât pastele sunt calde.

Separat se bat cele trei ouă cu un tel. Se adaugă tonul, parmezanul dat pe răzătoarea mică, iaurtul grecesc, ceapa și usturoiul tocate mărunt. Se adaugă pastele și puțină sare. Se amestecă bine și se pune compoziția într-un vas termorezistent tapetat cu unt (am folosit un vas cu diametrul de 22cm.).

Se dă budinca la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 45 de minute (până se rumenește ușor pe margini). Se lasă puțin la răcit, se transferă pe un platou, se porționează și se servește.


Comentarii Facebook