Ingrediente:

– 100g. piept de curcan

– un dovlecel (200g.)

– o ceapă roșie

– 3 căței de usturoi

– 100g. roșii pasate

– o lingură ulei de măsline

– 2 lingurițe semințe de chia măcinate

– pătrunjel, cimbru

– 3 linguri cous-cous


Mod de preparare:

Se curăță legumele – ceapa și usturoiul se toacă mărunt, iar dovlecelul se dă pe răzătoarea mică. Se toacă mărunt pieptul de curcan. Se pune carnea cu legumele și o cană de apă pe foc într-un vas. Se amestecă constant până scade apa (aproximativ 20 de minute) și apoi se adaugă roșiile pasate. Se mai lasă pe foc până se îngroașă ușor sosul. Se adaugă cous-cous-ul, semințele de chia măcinate, uleiul de măsline și mirodeniile.

Se pune compoziția într-un vas termorezistent (eu am folosit un vas de silicon, dacă se folosește tip yenna se tapetează înainte vasul cu unt și pesmet). Se dă budinca la cuptor la foc mediu pentru 20-25 de minute până se rumenește ușor. Se lasă la răcit în formă și apoi se servește.


Comentarii Facebook