Ingrediente:

– 450g. piept de pui

– 450g. fasole verde

– 2 cepe

– un morcov

– 4 ouă

– 400g. smântână 25% grăsime

– sare, piper, boia dulce

– 25 ml. ulei de măsline


Mod de preparare:

Se taie pieptul de pui cubulețe și se pune într-o tigaie antiaderentă încinsă (fără adaos de ulei sau apă). Se frige pe toate părțile și se adaugă ceapa tăiată solzișori. Se dă focul mic și se amestecă constant timp de câteva minute până aceasta se înmoaie.

Se taie fasolea verde bastonașe de 2-3 cm. lungime (am folosit fasole verde congelată pe care am lăsat-o la dezghețat; dacă se folosește fasole verde proaspătă aceasta se fierbe timp de 10 minute înainte). Se amestecă cu morcovul tăiat felii subțiri, pieptul de pui și ceapa.

Se tapetează un vas termorezistent cu unt și se pune amestecul de legume cu piept de pui (am folosit un vas ceramic cu diametrul de 22cm.). Separat de bat cele patru ouă cu un tel. Se adaugă sare după gust, condimentele, smântâna și uleiul de măsline. Se amestecă și se toarnă compoziția în vas. Se dă budinca la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 50-60 de minute (până se rumenește frumos deasupra).

Se lasă la răcit în vas aproximativ 15-20 de minute, se transferă pe un platou și se porționează.


Comentarii Facebook