Ingrediente:

– 50g. quinoa

– 150ml. lapte

– 100g. brânză de vaci

– miezul de la 8 nuci

– 8 curmale

– o lingură cu vârf de carob

– un ou

– puțin unt, pesmet (pentru tapetat vasul)


Mod de preparare:

Se pune quinoa în apă cu puțină zeamă de lămâie cu o seară înainte. Se pune miezul de nucă în apă într-un bol separat.

A doua zi se pun curmalele la hidratat în apă călduță pentru 40-60 de minute.

Se clătește quinoa și se pune la fiert în lapte, amestecând constant (fierbe în aproximativ 20 de minute).

Se curăță curmalele hidratate și se pasează cu miezul de nucă. Se încorporează acestea peste quinoa. Se adaugă brânza de vaci, oul și carobul.

Se tapetează un vas termorezistent cu unt și pesmet (eu am folosit un vas cu diametrul de 18 cm.). Se pune compoziția în vas și se dă la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru 20-25 de minute până se rumenește ușor pe margini.


Comentarii Facebook