Ingrediente (3 budinci):

– 150g. sfeclă coaptă

– 150g. cartof dulce

– 100g. cașcaval

– 150g. iaurt grecesc 10% grăsime

– o ceapă mică

– 2 ouă

– pătrunjel

– unt pentru tapetat vasele


Mod de preparare:

Se dă sfecla roșie coaptă pe răzătoarea mică. Se procedează similar cu cașcavalul și cartoful dulce (l-am inserat crud, se prepară suficient la cuptor ulterior). Se amestecă ouăle cu iaurtul grecesc, sfecla, cartoful dulce, cașcavalul și ceapa tocată mărunt. Se adaugă puțin pătrunjel tocat și se pune compoziția în vase termorezistente tapetate cu unt (am folosit 3 vase ceramice termorezistente cu diametrul de 10cm.). Se dau budincile la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 40 de minute). Se lasă puțin la răcit în vase și apoi se servesc.


Comentarii Facebook