Ingrediente:

– 250g. file de somon

– 450g. spanac (am folosit congelat)

– o ceapă

– 4 căței de usturoi

– 100g. cașcaval

– 3 ouă

– 250ml. lapte 3,5% grăsime

– 100g. griș

– unt pentru tapetat vasul

– puțină sare, piper, ulei de măsline


Mod de preparare:

Se presară puțină sare și piper peste fileul de somon, se stropește cu ulei de măsline și se frige peștele într-o tigaie antiaderentă (fără adaos de ulei) câte 2 minute pe fiecare parte. Se lasă la răcit și se rupe cu mâinile în bucăți mici.

Se bat cele 3 ouă cu un tel. Se adaugă spanacul dezghețat și tocat, laptele, cașcavalul dat pe răzătoare și grișul. Se amestecă bine și se încorporează somonul, ceapa tocată mărunt și usturoiul pisat. Se adaugă sare după gust și se pune compoziția într-un vas termorezistent tapetat cu unt (am folosit un vas ceramic cu diametrul de 22cm.).

Se dă budinca la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 45 de minute (până se rumenește ușor și compoziția este bine legată). Se lasă la răcit în vas, se transferă pe un platou și se servește.


Comentarii Facebook