Ingrediente:

– 350g. telemea

– 2 dovlecei mici

– 5 ardei capia

– 5 ouă

– 4 linguri de griș

– 4 căței de usturoi

– 2 linguri ulei de măsline

– boia dulce

– 25g. unt


Mod de preparare:

Se spală ardeii și se coc. Se curăță de cotor și pieliță și se taie bucăți. Se spală dovleceii, se curăță și se dau pe răzătoarea mare. Se scurge în mâini surplusul de lichid lăsat de aceștia.

Se dă telemeaua pe răzătoare. Se amestecă cele 5 ouă cu brânza, dovleceii rași și ardeii copți. Se adaugă grișul, 2 linguri de ulei de măsline, jumătate de linguriță boia dulce și cățeii de usturoi dați pe răzătoare. Eu nu am adăugat sare – folosind telemea, nu am considerat că este nevoie.

Se tapetează un vas termorezistent cu unt (am folosit un vas ceramic cu diametrul de 22cm.). Se așează compoziția, se nivelează și se așează diferența de unt deasupra.

Se dă budinca la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 45-50 de minute (până se rumenește ușor și compoziția este omogenă). Se lasă la răcit, se porționează și se servește.


Comentarii Facebook