Ingrediente:

– pentru piure:

1kg. cartofi

50g. unt

100ml. lapte

sare

– pentru sos:

1kg. vinete

500g. carne de porc tocată

2 cepe

250g. roșii pasate

sare, busuioc, boia dulce

– 25g. unt pentru tapetat vasul și pus deasupra


Mod de preparare:

Se curăță cartofii, se taie cuburi și se pun la fiert în apă cu puțină sare. Când aceștia au fiert (se testează cu o furculiță – când aceasta intră ușor în cartofi, aceștia sunt gata) se scurge surplusul de apă, se adaugă untul și laptele și se prepară un piure (se mai adaugă sare după gust dacă este nevoie).

Se coc vinetele, se curăță și se toacă mărunt.

Se încinge o tigaie antiaderentă. Se adaugă carnea tocată de porc și se frige ușor. Se adaugă o cană de apă (250ml.), ceapa tocată mărunt și roșiile pasate. Se lasă la scăzut sosul și la sfârșit se adaugă vinetele tocate și condimente după gust.

Se tapetează un vas termorezistent cu unt și se așează stratul de piure de cartofi. Se pune deasupra sosul cu vinete și carne de porc și câteva felii de unt. Se acoperă vasul și se dă la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 30 de minute. Se mai lasă apoi budinca la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Se lasă la răcit 15-20 de minute și se servește.


Comentarii Facebook