Ingrediente (2 budinci):

– 2 cartofi (300g.)

– 50g. Grana Padano

– un ou

– 150g. smântână 25% grăsime

– o linguriță ulei de măsline

– o felie de unt

– mărar


Mod de preparare:

Se curăță cartofii, se taie cubulețe și se pun la fiert. Când aceștia sunt gata, se scurge surplusul de apă și se pasează cu o furculiță.

Se amestecă oul cu smântâna și brânza dată pe răzătoarea mică (se poate înlocui Grana Padano cu cașcaval sau brânză de vaci făcută în casă pentru bebelușii mai mici de un an). Se adaugă cartofii pisați, o linguriță de ulei de măsline și puțin mărar tocat și se amestecă bine.

Se tapetează două vase termorezistente cu unt (am folosit două vase ceramice cu diametrul de 10cm.). Se pune compoziția în cele două vase și se așează deasupra câte jumătate de felie de unt. Se dau budincile la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 30 de minute (până se rumenesc frumos). Se lasă la răcit în vase și apoi se servesc.


Comentarii Facebook